Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι * Όλα θα πάνε καλά ή και όχι * Νυχτοπερπατήματα * Ο πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου * Ο αρχάγγελος των βράχων * Το όνειρο του γερακιού ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα * Καταδύσεις ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών * Rock Around... Women! ** Παιδικά: Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Όταν έπεσε η μάσκα

Στο θέατρο ΜΠΙΠ

Παραστάσεις στο θέατρο ΜΠΙΠ. Η ανάρτηση ενημερώνεται καθημερινά με ό,τι νεότερο. Στο τέλος της ανάρτησης θα βρείτε τα στοιχεία επικοινωνίας με το θέατρο.

Ό,τι Απομένει
του Jonathan Bailie
Πανελλήνια πρώτη!
Μια κοινή ιστορία μέσα από τις αφηγήσεις τριών προσώπων μας δίνει την ευκαιρία να αναρωτηθούμε για το δίκαιο και το άδικο του καθενός. Για τις αξίες της κοινωνίας μας σήμερα και το πόσο έχουν αμβλυνθεί. Ο άνεργος, ο κατ’επιλογή υπάλληλος και η γυναίκα που κάποτε είχε όραμα να προσφέρει και κοινωνικό έργο μαζί με τη δουλειά της,η νοσοκόμα, μέσα από συμπτώσεις καταλήγουν σε μια αναμέτρηση η οποία αφήνει με διαφορετικό τρόπο τα σημάδια της στον καθένα. Κοινά σημεία και των τριών είναι η μοναξιά, ο φόβος και η ανάγκη να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.
Μετάφραση: Άρτεμις Ορφανίδου
Σκηνοθεσία: Μάριος Παϊτάρης
Σκηνικός χώρος/Ενδυματολογική επιμέλεια: Aργύρης Ραλλιάς
Επιμέλεια κίνησης: Χρήστος Στα Μαρία
Πρωτότυπη μουσική: Κλειτία Κοκαλάρι
Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Ζέρβας
Φωτογραφίες/Σχεδιασμός αφίσας: Βασίλης Τασιόπουλος
Προβολή και Επικοινωνία: Ιωάννα Κουλοχέρη
Παίζουν: Γιάννης Βλάχος, Χριστιάνα Πανοπούλου, Γιώργος Τσιάλος
Από 12 Φεβρουαρίου 2018 κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Από 10 Μαρτίου κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00
Διαβάστε εδώ τι λένε οι συντελεστές της παράστασης για το έργο και τους ρόλους τους
Ακατάλληλο για ανηλίκους κάτω των 15 ετών

🎭

Φονικό εγχειρίδιο φιλίας
Μαύρη κωμωδία
Πρόκειται για ένα έργο που προέκυψε μετά από εκτενή έρευνα. Η σύλληψη και η ιδέα είναι της ομάδας CITRA*, το κείμενο είναι γραμμένο από την Κατερίνα Λιόντη και την Γεωργία Σοφού και η επιμέλεια κειμένου ανήκει στην Κατερίνα Λιόντη.
Το θέμα του έργου σχετίζεται με την απομόνωση του ανθρώπου , σ' ένα άχρονο περιβάλλον.
Μέσα σε μία αχρονία, τρία κορίτσια από την παιδική ηλικία μέχρι και την ηλικία λίγο πριν των τριάντα, μέσα από τις τέσσερις φάσεις (παιδική, εφηβική, μεταεφηβική, ενήλικη)  ανακαλύπτουν τα θέλω τους και τις ανάγκες τους , εξαρτώμενες όμως πάντα από τον άλλο.
Πάντα χρειάζονται κάτι παραπάνω χωρίς όμως να ευχαριστιούνται πραγματικά, γιατί πάντα δεν δείχνουν τις πραγματικές τους ανάγκες. Τις αντιλαμβανόμαστε ως μοναχικές φιγούρες που εν τέλη ξεπερνούν και το στάδιο της εξάρτισης.
Τα δύο κορίτσια, η Φοίβη και η Βίλμα μεγαλώνουν σε οικοτροφείο, σε αντίθεση με την Χλόη που μεγαλώνει σ' ένα υπερπροστατευτικό περιβάλλον. Το έργο είναι μια μαύρη κωμωδία. Με πολύ χιούμορ ,σαρκαστική διάθεση και αυθορμητισμό διακρίνεται η τραγικότητα της κάθε κατάστασης. Ένας φόνος είναι το επισφράγισμα του έργου.
Επιρροές μας αποτέλεσαν ένα αμερικάνικο εγχειρίδιο με τίτλο «How to win friends and influence others», «το μυθιστόρημα της κυρίας Έρσης» του Ν.Γ. Πεντζίκη, αλλά και  αληθινές βιωματικές εμπειρίες σε σχέση με μικρά παιδιά και μαρτυρίες από ανθρώπους που έχουν μεγαλώσει σε οικοτροφείο και άλλα ιδρύματα.
Σύλληψη: Ομάδα CITRA
Συγγραφή: Κατερίνα Λιόντη - Γεωργία Σοφού
Σκηνοθεσία: Άννα-Μαρία Παναγιωτοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Λιόντη
Σκηνικά-κοστούμια: Ομάδα CITRA
Video editor: Χρήστος Αναστασιάδης
Logo editor: Νικολέτα Γελαλή
Φωτογραφίες: Έρση Δρόσου
Αφίσα: Χρήστος Σιταρόπουλος
Δημόσιες σχέσεις  επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη, Κωνσταντίνος Πλατής
Ερμηνεύουν: Γεωργία Σοφού, Δανάη Παρασκευοπούλου, Κατερίνα Λιόντη
Από 7 Φεβρουαρίου 2018 κάθε Τετάρτη στις 21:00

* Η ομάδα CITRA είναι μια νεοσύστατη ομάδα. Το όνομα της ομάδας σημαίνει Τέχνη σε μια διάλεκτο που δεν υπάρχει πια, τα σγχαλέζικα. Στόχος της ομάδας μας είναι να δημιουργήσουμε ένα καλλιτεχνικό δίκτυο γύρω από το Θέατρο, το χοροθέατρο, την Performance.
Η σύσταση της ομάδας μας έγινε τον Μάιο του 2017. Αποτελείται από την Αννα Μαρία Παναγιωτοπούλου, την Γεωργία Σοφού, την Δανάη Παρασκευοπούλου και την Κατερίνα Λιόντη. Φέτος παρουσιάζουμε την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά με τίτλο «Φονικό εγχειρίδιο φιλίας».

🎭

Θέατρο ΜΠΙΠ
Αγίου Μελετίου 25 και Κυκλάδων, Κυψέλη
2130344074

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΌλα θα πάνε καλά ή και όχι, Meg MesonΟ αρχάγγελος των βράχων, Μένιου ΣακελλαρόπουλουΝυχτοπερπατήματα, Λέιλα ΜότλιΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούRock Around... Women!, Γιώργου ΜπιλικάΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Οι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΟ πρίγκιψ του δευτέρου ορόφου, Άρη ΣφακιανάκηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Καταδύσεις, Κατερίνας ΜαρτζούκουΤο όνειρο του γερακιού, Αλεξάνδρας ΜπελεγράτηΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη