Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Σόνια Αλεξίου για το Μη με ξεχάσεις σ' αγαπώ

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Σ.Α.: Η συγγραφή υπήρχε στη ζωή μου από την παιδική μου κιόλας ηλικία, όμως το συγκεκριμένο βιβλίο ξεκίνησε έπειτα από την επιθυμία μου να γνωρίσω και να μεταφερθώ σε πρωτόγνωρους κόσμους και καταστάσεις. Ονειρεύτηκα, έπιασα το στυλό και… άρχισα.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Σ.Α.: Η λέξη θα ήταν το «ταξίδι». Όχι μόνο επειδή οι ήρωες λόγω του επαγγέλματός τους επισκέπτονται πολλούς προορισμούς, στους οποίους μας παίρνουν μαζί τους, αλλά επειδή η λέξη αυτή κυριαρχούσε στο μυαλό μου σε όλη τη διάρκεια της συγγραφής του.

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Σ.Α.: Θα τον συμβούλευα να βρει ελεύθερο και ήσυχο χρόνο για τον εαυτό του και παρέα με μία ευωδιαστή κούπα καφέ ή ένα ποτήρι κρασί να αφεθεί και να απολαύσει το ταξίδι. Και υπόσχομαι ότι… δεν θα είναι μόνο ένα.

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Σ.Α.: Μπορώ να πω με σιγουριά πως θα πηγαίναμε μία βόλτα μέχρι το Παρίσι. Θα μπορούσε να διαρκέσει από μία στιγμή μέχρι για πάντα. Όσο δηλαδή αρκεί για να ερωτευτούν δύο άνθρωποι, και όσο μπορεί να διαρκέσει η αγάπη τους. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ήρωες του βιβλίου.

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Σ.Α.: Μόλις η πόρτα κλείνει πίσω μας, ο Τζέιμς με αρπάζει από τα χέρια, σηκώνοντάς τα πάνω από το κεφάλι μου, κολλώντας με στον τοίχο.
«Δε θα τολμήσεις να ξαναφύγεις μακριά μου! Ό,τι κι αν φοβάσαι, όποιο θέμα κι αν σε απασχολεί, θα μου το λες κι εγώ θα το τακτοποιώ. Συνεννοηθήκαμε;»
«Μα, Τζέιμς, είσαι παντρε...»
«Μην το πεις! Μην πεις άλλα ψέματα, ξέρουμε και οι δύο πως δεν είναι αυτός ο λόγος της φυγής σου. Ξέρεις πολύ καλά πως δε νιώθω τίποτα γι’ αυτή τη γυναίκα, πως ζω και πεθαίνω μόνο για σένα. Πες το!»
Φωνάζει τις τελευταίες λέξεις του και αναγκάζομαι να υψώσω τους τόνους και της δικής μου φωνής.
«Το ξέρω!»
«Ξέρεις πως σ’ αγαπώ και πως θα σ’ αγαπώ, μέχρι να πεθάνω και αν υπάρχει μετά από αυτό, θα σε αγαπώ και τότε. Πες το! Πες μου πως το ξέρεις αυτό!»
«Κι εγώ σ’ αγαπώ Τζέιμς, έπρεπε να το ξέρεις κι εσύ αυτό! Θα σε αγαπούσα, ακόμη και αν δεν εμφανιζόσουν ξανά, ακόμη και αν δε σε θυμόμουν, ακόμη και αν πέθαινα και γεννιόμουν σε ξένο σώμα, θα σε αγαπούσα ακόμη και τότε».
Σκύβει το κεφάλι του στο πάτωμα για μία στιγμή, δείχνοντας νικημένος, ενώ τα χέρια του συνεχίζουν να είναι ενωμένα με τα δικά μου στον τοίχο.
«Ω Τζες, είναι σαν να μου έχεις κάνει μάγια, σε μένα, στην ψυχή μου, στο σώμα μου. Σ’ αγαπώ τόσο πολύ που πονάει και δε θέλω να φύγεις ξανά από δίπλα μου, από σήμερα και για πάντα!»
Με κοιτάζει βαθιά μέσα στα μάτια προσπαθώντας να ανιχνεύσει τα συναισθήματά μου, να ανακρίνει την ψυχή μου. Μα, μωρό μου, τι ψάχνεις; Όλα αυτά είναι τόσο ξεκάθαρα! Γυρίζω σε σένα γνωρίζοντας τον κίνδυνο, γνωρίζοντας την τρομακτική αλήθεια, ξέροντας πως μπορεί να καταλήξουμε νεκροί και οι δύο, αλλά η ζωή μακριά σου δεν έχει καμία αξία.
Είμαι σίγουρη πως εισπράττει κάθε λέξη που σκέφτομαι. Τα χείλη του, που ξεσπούν με δύναμη πάνω στα δικά μου, επιβεβαιώνουν όλα αυτά που υπάρχουν στο μυαλό μου. Με φιλάει και μπορώ να αισθανθώ κάθε μεταβολή των συναισθημάτων του. Με φιλάει με πάθος, αγάπη, απόγνωση, φόβο και ανταποδίδω με τα ίδια ακριβώς συναισθήματα.
Το μυθιστόρημα της Σόνιας Αλεξίου, Μη με ξεχάσεις σ' αγαπώ..., κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αέναον. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Στο οπισθόφυλλο λέει:
Η Τζες είναι νέα, όμορφη, έχει τη δουλειά των ονείρων της και όλα δείχνουν ότι η ζωή τής χαμογελάει. Μέχρι που ένας γοητευτικός άγνωστος προσγειώνεται στο σαλόνι της, στη μέση της νύχτας, και όλη η ζωή της ανατρέπεται. Ποιος είναι αυτός ο άγνωστος και γιατί η διαίσθησή της της λέει να τον εμπιστευτεί; Γιατί η οικογένειά της και η κολλητή της φίλη δείχνουν να τον γνωρίζουν καλά, αλλά δεν της έχουν μιλήσει ποτέ γι' αυτόν; Τι κρύβεται πίσω από τα μισόλογα και τις μισές εξηγήσεις των δικών της ανθρώπων για τα προηγούμενα δύο χρόνια της ζωής της, που ελάχιστα θυμάται; Η Τζες θα αγνοήσει όλες τις συμβουλές και θα τολμήσει να ακολουθήσει τον άγνωστο της νύχτας, που θα την ταξιδέψει σε μέρη ερωτικά, αλλά και στο παρελθόν, σε γεγονότα σκοτεινά, γεγονότα που θα τη σημαδέψουν ξανά. Μπορεί αυτός ο άγνωστος να κερδίσει την αγάπη της και να την κάνει να του εμπιστευτεί ολοκληρωτικά τον εαυτό της;

Η Σόνια Αλεξίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε Νοσηλευτική στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, ενώ ασχολήθηκε παράλληλα και με τον τομέα της γραφιστικής. Εργάστηκε για ένα διάστημα ως νοσηλεύτρια, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπάλληλος τροφοδοσίας στη Σ.Σ.Α.Σ. (Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων). Παράλληλα, ασχολείται, ως αυτοαπασχολούμενη, με την τέχνη της γραφιστικής επεξεργασίας. Ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Λατρεύει να περνάει χρόνο με την οικογένειά της, ενώ πιστεύει πως η μεγάλη αγάπη της, η λογοτεχνία, την οδήγησε τελικά στη συγγραφή, που είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη