Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Θάρρος ή αλήθεια;

Έρχεται στο θέατρο Αλκμήνη, ένα θρίλερ δωματίου, βασισμένο στην ταινία Truth or Dare του Robert Heath σε σκηνοθεσία Παύλου και Chris Πιέρρο.

Στην υπόθεση... έξι νέοι, μετά από ένα επεισοδιακό πάρτι αποφοίτησης κι ένα παιχνίδι «Θάρρους ή Αλήθειας», που θα τους επηρεάσει όλους κομβικά, ξανασυναντιούνται, ένα χρόνο μετά, στα γενέθλια του έκτου της παρέας, ερχόμενοι ο καθένας με προσωπικά κίνητρα. Τίποτα και κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την απρόσμενη εξέλιξη, εξάλλου τι μπορεί να πάει στραβά σε ένα πάρτι γενεθλίων;
Τελικά, τα γενέθλια μετατρέπονται σε παγίδα θανάτου και δεν θα φύγει κανείς από εκεί ζωντανός, χωρίς να αποσπαστεί η ομολογία του ενόχου. Ποιος θα καταφέρει να δραπετεύσει από το απομακρυσμένο σπίτι στο Λαγονήσι, σώος και αβλαβής; Ποιος είναι ο ένοχος ανώνυμος αποστολέας του Καρτ Ποστάλ με την φράση «Θάρρος ή Αλήθεια πουστράκι;»;
Αυτά τα θολά σημεία καλούνται οι πρωταγωνιστές του έργου να φωτίσουν, όσο επίπονη και παρακινδυνευμένη μοιάζει η διαδικασία αυτή. Σε όλη τους την προσπάθεια και κατά την διάρκεια των βασανιστηρίων που τους επιβάλλονται, έχουν στο πλευρό τους τους θεατές που αισθάνονται αναπόσπαστο μέρος αυτής της ανατριχιαστικής υπόθεσης.
Ένας αναισθησιολόγος, μια πρώην χορεύτρια, μια ψυχολόγος, ένας ακαδημαϊκός ερευνητής, ένας πλαστικός χειρουργός, ένας δημοσιογράφος, ένας D.J. κι ένας χειρουργός άρτι αφιχθείς από τον πόλεμο στη Συρία θα μάθουν, καλύτερα από τον καθένα, πως κάθε δράση έχει και αντίδραση, ακόμα και η επιλογή της αδράνειας και κάθε πράξη έχει και της συνέπειές της. Ο κάθε χαρακτήρας θα αναμετρηθεί με τα λάθη και τα πάθη του κι αν επιβιώσει μέσα από αυτό το παιχνίδι, ίσως βγει καλύτερος άνθρωπος.
Εσύ, έχεις το θάρρος να μάθεις την αλήθεια;

🎭

Οι καταλληλότεροι να μιλήσουν για το έργο και τους ήρωες είναι οι ηθοποιοί της παράστασης. Διαβάστε τι απάντησαν.

Χρήστος Μπαλτάς
Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση;
Χ.Μ.: Ο Σπύρος είναι ένας χαρακτήρας με τον οποίο όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα σημείο ταύτισης. Πράγμα που το κάνει πολύ ενδιαφέρον για μένα, γιατί η πρόκληση του να χτίσω από την αρχή τον εαυτό μου σαν να ήμουν ένας dj-διακινητής ναρκωτικών, ήταν το λιγότερο δελεαστική.
Στον δεύτερό μου ρόλο στην παράσταση, ως ο Χάρης, ο κηπουρός της οικογενείας Κομνηνών, θα μπορούσα να πω ότι η ταύτιση μου είναι η μοναχικότητα και αφοσίωση που τον διακατέχει, που είναι στοιχεία που θα δει κανείς και στον Χρήστο.

Τι θα θέλατε να πείτε στο θεατρόφιλο κοινό που θα έρθει να δει την παράσταση;
Χ.Μ.: Όποιος έρθει ας χαλαρώσει, ας το απολαύσει κι ας αναλογιστεί αν το θάρρος του φτάνει αρκετά μακριά κι αν αντέχει πραγματικά την αλήθεια. Όλοι έχουμε την δική μας σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και το κοινό έχει την δυνατότητα να παρατηρήσει τις δικές μας εκδοχές μέσα από μια κλειδαρότρυπα.

Αν έπρεπε να περιγράψετε όλο το έργο με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Χ.Μ.: Ντόμινο.

Βίκη Μαϊδάνογλου
Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση?
Β.Μ.: Ο ρόλος μου είναι η Κρυσταλλία, ένα κορίτσι 25 χρονών, από εύπορη οικογένεια που μόλις αποφοίτησε από μια σχολή ψυχολογίας.

Σε ποια σημεία ταυτίζεστε ή διαφοροποιήστε με τον ήρωα/χαρακτήρα που παίζετε;
Β.Μ.: Στο έργο πετυχαίνουμε την Κρυσταλλία σε μια φάση της ζωής της που ο φόβος για το άγνωστο μέλλον και τα έντονα ψυχολογικά διλήμματα, σε αρκετούς τομείς, κυριαρχούν. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα με ταυτίζει με την ηρωίδα, δεδομένου και του ότι η ένταξή μου στον καλλιτεχνικό χώρο είναι αρκετά πρόσφατη. Από την άλλη είναι ένα παιδί αρκετά εσωτερικό που προτιμά τη σιωπή και την υποχώρηση, σε αντίθεση με μένα που προτιμώ να εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου και όσο και αν λατρεύω τη σιωπή σε πολλές στιγμές μου, η ένταση με έλκει περισσότερο.

Αντιμετωπίσατε κάποια πρόκληση, ενσαρκώνοντάς τον;
Β.Μ.: Όπως προείπα η Κρυσταλλία ούσα σιωπηλή και παρατηρήτρια, με σαγήνευσε από την πρώτη στιγμή. Η διαδικασία που έπρεπε να ακολουθήσω ήταν να δώσω όλη την ένταση της Βίκης, στα μάτια της Κρυσταλλίας· ήταν κάτι που το βρήκα αρκετά γοητευτικό.

Τι θα θέλατε να πείτε στο θεατρόφιλο κοινό που θα έρθει να δει την παράσταση;
Β.Μ.: Δεν θα πρέπει να κάνει τίποτα παραπάνω ένας θεατής της παράστασης από το να παρατηρήσει κάθε λεπτομέρεια κίνησης, λέξεων και βλεμμάτων καθώς οι χαρακτήρες έχουν δημιουργηθεί με αρκετό βάθος και κάθε τι που συμβαίνει, οδηγεί σε ένα νέο μυστήριο που ξεδιπλώνεται. Η παρατήρηση ενδεχομένως να φέρει το κοινό στη διαδικασία, να μην είναι απλά ένα κοινό που παρακολουθεί, αλλά ο καθένας με ξεχωριστό τρόπο να γίνει μέρος της παράστασης.

Αν έπρεπε να περιγράψετε όλο το έργο με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Β.Μ.: Θα μου επιτρέψετε οι λέξεις να είναι τρεις, καθώς η μία δεν ολοκληρώνεται χωρίς την άλλη. Γέννηση - έρωτας - θάνατος.

Αντώνης Βούλτσος - Δαμουλάκης
Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση;
Α.Β.Δ.: Στο έργο έχω το ρόλο του Στράτου, ο οποίος αποτελεί συνδετικό κρίκο μεταξύ των προσώπων του έργου. Οργανώνει ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλια του αδερφού του, προσκεκλημένοι σε αυτό είναι οι πέντε φίλοι του. Σκοπός του όμως δεν είναι αυτό καθαυτό το πάρτι, αλλά η αποκάλυψη της αλήθειας για ένα γεγονός που καίει τον Στράτο.

Σε ποια σημεία ταυτίζεστε η διαφοροποιήστε με τον Ήρωα/ χαρακτήρα που παίζετε;
Α.Β.Δ.: Ο ήρωας που υποδύομαι είναι διαμετρικά αντίθετος με την πορεία και τα πιστεύω μου στη ζωή, εντούτοις ως ηθοποιός καλούμαι να δικαιώσω και να πιστέψω μέσα μου τους στόχους και τους σκοπούς του προσώπου που μου έχει δοθεί να υποδυθώ. Αυτό θα κάνω με απόλυτη πίστη στην παράσταση. Πολλές φορές δεν έχει σημασία αν διαφωνείς με κάποιον, αλλά που συμφωνείς. Έψαξα λοιπόν και βρήκα τη σύνδεσή μου με τον Στράτο... Αν ξεκινήσεις να παίζεις δεν πρέπει να σταματήσεις ποτέ, μέχρι να φτάσεις στο τέλος, ανεξαρτήτου κόστους ή αποτελέσματος. 

Αντιμετωπίσατε κάποια πρόκληση ενσαρκώνοντας τον;
Α.Β.Δ.: Κάθε ρόλος που καλούμαι να ενσαρκώσω έχει και μία πρόκληση. Στο συγκεκριμένο πρόσωπο η μεγαλύτερη όλων είναι η απλότητα στις κινήσεις και στα λεγόμενα του. Ο Στράτος είναι δωρικός, περπατά και μιλά σε σχήματα, σε ευθείες γραμμές και καμπύλες, είναι ευθύς και καθαρός, κάτι που μου είναι κόντρα ως Αντώνης, καταπιέζοντας έτσι την υπερκινητική μου φύση. 

Τι θα θέλατε να πείτε στο θεατρόφιλο κοινό που θα έρθει να δει την παράσταση;
Α.Β.Δ.: Αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους είναι το εξής: Να έρθουν καθαροί από σκέψεις και γνώμες, να έχουν μάτια και αυτιά ανοιχτά, η αλήθεια θέλει πολύ θάρρος για να ειπωθεί.

Αν έπρεπε να περιγράψετε όλο το έργο με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή:
Α.Β.Δ.: Ματ...

Βαγγέλης Ζάπας
Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση;
Β.Ζ.: Υποδύομαι τον Μάρκο Χρηστίδη, πλαστικό χειρουργό, με πολύ καλή οικονομική και κοινωνική επιφάνεια, 25 ετών, έχει μόλις πάρει το πτυχίο του από το μεγαλύτερο κολέγιο της Ελλάδας και ζει στο έπακρο την φοιτητική του ζωή (γυναίκες, ναρκωτικά, πάρτι). Επίσης, έχει την πρώτη του σοβαρή σχέση με την Κρυσταλλία (Βίκυ Μαϊδάνογλου).

Σε ποια σημεία ταυτίζεστε ή διαφοροποιήστε με τον ήρωα/χαρακτήρα που παίζετε;
Β.Ζ.: Σε κανένα σημείο δεν ταυτίζομαι αλλά ούτε και διαφοροποιούμαι. Όταν καλείσαι να ερμηνεύσεις έναν «χαρακτήρα» περνάς μία διαδικασία κατά την οποία ψάχνεις να βρεις μέσα σου, πολύ βαθιά, τα συναισθήματα και τα χαρακτηριστικά που έχει ο ήρωάς σου, να τα φέρεις στην επιφάνεια και να τα φορέσεις προσαρμοσμένα στο βιογραφικό του ήρωα. Κοινώς έχουμε τα χαρακτηριστικά όλων των ηρώων μέσα μας, απλώς πρέπει να ψάξουμε καλά για να βρούμε την αντιστοιχία των δικών μας εμπειριών.

Αντιμετωπίσατε κάποια πρόκληση, ενσαρκώνοντάς τον;
Β.Ζ.: Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν ο υποβαθμιστικός τρόπος που ο Μάρκος αντιμετωπίζει τις γυναίκες, όμως αυτό προκύπτει από τις ανασφάλειες που ο ίδιος έχει για τον εαυτό του και το κοινωνικό φαίνεσθαι. Συνεπώς ήταν δύσκολη η διαδικασία να ψάξω το παρελθόν του, το δικό μου και να τα παντρέψω, πάντα με το magic If.

Τι θα θέλατε να πείτε στο θεατρόφιλο κοινό που θα έρθει να δει την παράσταση;
Β.Ζ.: Να μην φοβηθεί αν δει τον εαυτό του στα πρόσωπα των ηρώων, εξάλλου αυτός είναι ο στόχος του θεάτρου, γιατί μιλάμε για οικουμενικότητα σχέσεων και το απόλυτο σήμερα.

Αν έπρεπε να περιγράψετε όλο το έργο με μία λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Β.Ζ.: ΑΛΗΘΕΙΑ…

Βασίλης Μαστρογιάννης
Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση;
Β.Μ.: Υποδύομαι τον Ανέστη Κομνηνό, γόνος πλούσιας οικογένειας αλλά κατά βάθος ένα ταπεινό παιδί, πολύ εσωτερικό και κλειστό που έχει περάσει αρκετά δύσκολα στην παιδική του ηλικία. Είναι κοινωνικά ευνουχισμένος μεγαλώνοντας σε ένα αυστηρό και πειθαρχημένο περιβάλλον, με αποτέλεσμα να απομονώνεται σε έναν δικό του «φαντασιακό κόσμο» για να επιβιώσει. Μην έχοντας λοιπόν το θάρρος της γνώμης του, μπαίνει σε περαιτέρω άσχημες διαδικασίες και περιπέτειες τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άλλους γύρω του.

Σε ποια σημεία ταυτίζεστε ή διαφοροποιήστε με τον ήρωα/χαρακτήρα που παίζετε;
Β.Μ.: Ταυτίζομαι στο γεγονός ότι πολλές φορές μου λείπει το θάρρος, φοβούμενος πρώτα ο ίδιος, να ακούσω την αλήθεια μέσα μου. Η μόνη διαφορά που έχω με τον χαρακτήρα μου, είναι ότι ποτέ δεν θα το έβαζα κάτω και θα πάλευα στο να βρω την ευτυχία ΜΟΥ κι όχι την ευτυχία που μου επιβάλουν οι άλλοι. Σε αντίθεση με τον ήρωα δηλαδή, εγώ αγαπάω τον εαυτό μου.

Αντιμετωπίσατε κάποια πρόκληση ενσαρκώνοντας τον;
Β.Μ.: Φυσικά! Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να τολμάς να εκφράζεις την αλήθεια. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι ότι έπρεπε να αφήσω τον «εγωιστή κι οξύθυμο» Βασίλη και να φορέσω έναν «ταπεινό και συγκαταβατικό» Ανέστη.

Τι θα θέλατε να πείτε στο θεατρόφιλο κοινό που θα έρθει να δει την παράσταση;
Β.Μ.: Πρώτον: Ποτέ να μην κρίνουμε κάποιον συνάνθρωπο μας όταν δεν γνωρίζουμε την πορεία της ζωής του. Δεύτερον: Ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου, οικονομικής κατάστασης μπορούν να συνυπάρξουν μαζί σε αυτό το σύμπαν, χωρίς βία, χωρίς πολέμους, χωρίς διαπληκτισμούς. Μπορούμε να δώσουμε το φως της ευτυχίας στους άλλους χωρίς καν να το σκεφτούμε, απλά να το πιστέψουμε. Και τρίτον και σημαντικότερο: Να αγαπήσουμε τον εαυτό μας έτσι όπως είμαστε, γιατί είμαστε μοναδικοί σε όλο τον κόσμο. Κι ό,τι κακό νομίζουμε ότι έχουμε, μπορούμε να το κάνουμε προσόν και να ξεχωρίζουμε γι’ αυτό.

Αν έπρεπε να περιγράψετε όλο το έργο με μια λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Β.Μ.: Αυτοεκτίμηση.

Έφη Σισμανίδου
Ποιος είναι ο ρόλος σας στην παράσταση;
Ε.Σ.: Ο ρόλος μου στο «Θάρρος ή Αλήθεια;» είναι η Εύα, μια γυναίκα αισθησιακή,  δυναμικά σεξουαλική, γύρω στα 25, από ευκατάστατη οικογένεια. Το όνειρο της είναι μια λαμπρή καριέρα στον χορό και το «θάρρος ή αλήθεια» είναι το αγαπημένο της παιχνίδι. Η ίδια επιλεγεί πάντα θάρρος ...ή σχεδόν πάντα! 

Σε ποια σημεία ταυτίζεστε ή διαφοροποιήστε με τον ήρωα/χαρακτήρα που παίζετε;
Ε.Σ.: Οι πιο συναισθηματικές-ευαίσθητες πτυχές της Εύας, αυτές που συνήθως δεν θέλουμε να δείχνουμε, ήταν αυτές που με άγγιξαν κατευθείαν. Η Εύα ως σύμβολο της γυναικείας ψυχοσύνθεσης είναι σίγουρα το πιο δυνατό σημείο ταύτισης μου με τον ρόλο. Η Εύα, όμως έχει και την σκληρή της πλευρά. Έχει ένα δυναμισμό άξιο θαυμασμού παράλληλα όμως είναι ικανή για όλα. «Ο θάνατος σου, η ζωή μου» θα έλεγα πώς είναι η φράση που την χαρακτηρίζει. Εκεί διαφέρουμε.

Αντιμετωπίσατε κάποια πρόκληση ενσαρκώνοντας τον;
Ε.Σ.: Έχουμε δουλέψει πολύ, όλοι μας, όλοι οι συντελεστές της παράστασης. Έχουμε δημιουργήσει για τους ήρωες έναν ολόκληρο κόσμο πέρα από τον σκηνικό χρόνο της παράστασης. Το παρελθόν τους, τα όνειρα τους, τους φόβους, σχέσεις, εμμονές... Αυτά και τόσα άλλα, ώστε να τους δώσουμε υπόσταση με νόημα και αλήθεια. Τώρα μένει όλη αυτή την δουλειά να την μεταφέρουμε συμπυκνωμένη πάνω στη σκηνή χωρίς να χαθεί τίποτα. Για εμένα αυτή είναι η πρόκληση και αυτή είναι και η χαρά του θεάτρου.

Τι θα θέλατε να πείτε στο θεατρόφιλο κοινό που θα έρθει να δει την παράσταση;
Ε.Σ.: Μου αρέσει να αντιμετωπίζω την κάθε παράσταση σαν μια μεγάλη γιορτή. Ε, λοιπόν, το «Θάρρος ή Αλήθεια;» είναι το πιο καυτό party της πόλης! Φορέστε την καλή σας διάθεση και... let's fucking do this! -που λέει κι ένας φίλος! 

Αν έπρεπε να περιγράψετε όλο το έργο με μια λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Ε.Σ.: Χ.(αρμολύπη) Α.(λήθεια) Ο.(υτοπία) Σ.(υνειδητότητα)

🎭

Συντελεστές:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Παύλος & Chris Πιέρρο
Σκηνικά: Γιωργίνα Γερμανού
Κοστούμια: Κωνσταντίνος Μητροβγένης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Κίνηση: Ηλίας Μπαγιώργος
Φωτογραφίες: Νίκος Πανταζάρας
Τρέιλερ - Μοντάζ: Χρήστος Δρούτσας
Συμπληρωματικά πλάνα: Αλέξανδρος Κάντορος
Βοηθός παραγωγής: Θανάσης Διονυσόπουλος
Βοηθός σκηνογράφου: Κάτια Κουμαριανού
Μακιγιάζ: Άρτεμης Βαλτάντζη
Γραφιστική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Μπούρας - Μπαϊμάκος
Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού
Μια παραγωγή της ARTISTIC ESSENCE PRODUCTIONS

Παίζουν οι ηθοποιοί (Με αλφαβητική σειρά):
Αντώνης Βούλτσος – Δαμουλάκης
Βαγγέλης Ζάπας
Γιώργος Κοσκορέλλος
Βίκη Μαϊδάνογλου
Βασίλης Μαστρογιάννης
Χρήστος Μπαλτάς
Παύλος Πιέρρος
Έφη Σισμανίδου

Από 16 Απριλίου 2018 κάθε Δευτέρα & Τρίτη στις 21:30 στο Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Πετράλωνα, 2103428650
Περισσότερες παραστάσεις στο θέατρο Αλκμήνη

Μόνο για τη Δευτέρα 16 Απριλίου και την Τρίτη 17 Απριλίου, οι αναγνώστες τους ιστότοπου μπορούν να παρακολουθήσουν την  παράσταση με προσφορά 1+1, δηλαδή με κάθε εισιτήριο θα έχουν ακόμη ένα δωρεάν!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη