Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος, στο Άγιον Όρος και ο Θυμιατούλης μάς γνωρίζει την Εκκλησία

Γνωρίστε αυτά τα τρία εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, με Χριστιανικό ενδιαφέρον και αντίστοιχα διδάγματα, και διεκδικήστε τα!


Στο Άγιον Όρος
προσκυνητής ή επισκέπτης;
Μια  Ορθόδοξη Χριστιανική ιστορία της Αδαμαντίας Αλατάρη που απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και άνω, με όμορφη εικονογράφηση από τον Σέργιο Παπαϊωάννου, που χαρακτηρίζεται για την ορθότητα των λόγων της και διδάσκει στοιχεία της Χριστιανικής πίστης στους νέους μέσα από ένα οδοιπορικό στο Άγιο Όρος. Για να είμαι ειλικρινής, μου έκανε εντύπωση που μια ιστορία με τόπο δράσης το Άγιον Όρος γράφτηκε από γυναίκα -ένας άντρας συγγραφέας θα ήταν το αναμενόμενο- όμως την απόλαυσα, με ταξίδεψε, μου έδειξε και μου έμαθε πολλά.
Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει:
Μερικές μέρες στο περιβόλι της Κυρά Παναγιάς...
Όπου γυρίσει το μάτι σου, τη βλέπεις παντού!
Πορταΐτισσα στην Ιβήρων,
Γερόντισσα στην Παντοκράτορος,
Γλυκοφιλούσα στη Φιλοθέου,
Κουκουζέλισσα στη Λαύρα...
Μια γαλήνη, γεμάτη Χάρη κι ευωδία, ανακατεύεται στον αέρα. Το καταλαβαίνεις κι εσύ μαζί με τους άλλους προσκυνητές.
Οι έγνοιες καταλαγιάζουν, οι σκέψεις γαληνεύουν... Άλλωστε ο εσπερινός, το απόδειπνο, η βραδινή ακολουθία βάλσαμο ρίχνουν στην ψυχή σου.
Βαδίζοντας στα αγιορείτικα μονοπάτια, προσκυνώντας μοναστήρια και μακρινά κελιά, πλησιάζεις πιο κοντά σ’ Αυτόν που αναζητάς, στον Κύριο και Πλάστη σου, στον Δημιουργό σου.
Ελπίζοντας, όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα κι αφήσεις αυτόν τον κόσμο και πας σε κόσμο... ομορφότερο, να σε αναγνωρίσει, γιατί ήδη Του είσαι γνωστός, σαν διαβάτης των μονοπατιών του Αγίου Όρους, των μονοπατιών... του Ουρανού!
Θυμήσου με...


Ο Θυμιατούλης μάς γνωρίζει την Εκκλησία
Το παραμύθι της Νικολέττας Σκάλκου-Διαμαντίδη ανήκει επίσης στη σειρά των Ορθόδοξων Χριστιανικών βιβλίων των εκδόσεων και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και άνω. Είναι πραγματικά πρωτότυπο να κάνεις ένα θυμιατό ήρωα του παραμυθιού σου όμως το εγχείρημα είναι άρτιο, διδακτικό και προσφέρει απολαυστική ανάγνωση. Η υπέροχη εικονογράφηση από την Πέγκυ Φούρκα προσθέτει επιπλέον λόγους να το αναζητήσετε.
Στο οπισθόφυλλο γράφει:
Παιδιά, μ' ακούτε που πλησιάζω;
Χτυπώ τα κουδουνάκια μου
και σας αγκαλιάζω.
Είμαι ο Θυμιατούλης
με την κοιλίτσα την κοκκινωπή,
που καίει από της αγάπης σας την προσευχή.
Πιαστείτε από τα χέρια μου τα συννεφένια
και μαζί με τους Κερένιους, τους Καντηλένιους
και την Καμπανένια
ελάτε να γνωρίσουμε
την Εκκλησιά μας τη μελένια.


Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος
Τέλος, μια ιστορία της Μαρίας Μπραστιανού, που απευθύνεται σε παιδιά από 7 ετών και άνω, έχει ηρωίδες μια κουκουβάγια και μια νυχτερίδα, δηλαδή δύο πλάσματα της νύχτας, και μπλέκει με μαεστρία την Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας με την αρχαία πόλη Ανθεμουσία και διάφορα ιστορικά πρόσωπα -ο Μέγας Αλέξανδρος συμπεριλαμβάνεται, φυσικά- όπως ο Πτολεμαίος! Πέρα όλων των άλλων, μεταφέρει το μήνυμα της αγάπης στα παιδιά ενώ εικονογραφείται θαυμάσια δια χειρός Χρήστου Γουσίδη.
Στο οπισθόφυλλο γράφει:
Δυο αχώριστες φίλες, η Τυτώ και η Πιπιστρέλα, μόνιμοι φτερωτοί κάτοικοι του Μοναστηριού της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, γνωρίζουν τον Πτολεμαίο -τελευταίο απόγονο της Ανθεμουσίας Ίλης του Μεγάλου Αλεξάνδρου- και την ιστορία των προγόνων του από τον Γέροντα της Μονής, ενώ τη διηγείται στην οικογένεια που φιλοξενούσε κάτω από τη σκιά ενός δέντρου.
Ο Γέροντας, με το παράδειγμά του, τους μαθαίνει πως ο Θεός είναι αγάπη… Μια αγάπη ελεύθερη, γεμάτη συγχωρητικότητα που, αν προσπαθήσουμε να τη βάλουμε στη ζωή και την καρδιά μας, θα καταφέρουμε να γίνουμε κάτι παραπάνω από απλοί άνθρωποι.


Κερδίστε τα!
⇨ Για να συμμετέχετε στην κλήρωση του βιβλίου «Στο Άγιον Όρος» κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα.
⇨ Για να συμμετέχετε στην κλήρωση του βιβλίου «Ο θυμιατούλης μάς γνωρίζει την Εκκλησία» κλικάρετε αυτό το k και συμπληρώστε τη φόρμα.
⇨ Για να συμμετέχετε στην κλήρωση του βιβλίου «Η Τυτώ και ο Μέγας Αλέξανδρος» κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα.

Παρακαλώ, προσέξτε τα ακόλουθα:
Δείτε τους όρους των κληρώσεων και κάθε σχετική πληροφορία εδώ. Οι κληρώσεις έχουν προγραμματιστεί για τις 17 Ιουλίου 2018 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από το koukidaki.
Καλή τύχη!

Ευχαριστώ τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική για τη διάθεση των βιβλίων.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη