Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Ματωμένος Δούναβης * Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Τα βάσανα του Τεό και της Λέας * Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ψυχογραφώντας το «Ποτέ δεν θα σ’ αφήσω» της Chevy Stevens

Πώς θα ένιωθες αν κάθε δευτερόλεπτο της ζωής σου ήταν γεμάτο από φόβο και κίνδυνο για εσένα και το παιδί σου;

Κεντρική ηρωίδα του ψυχολογικού θρίλερ «Ποτέ δεν θα σ’ αφήσω» της Chevy Stevens είναι η Λίντσεϊ Νας. Μια όμορφη γυναίκα, όπου τόσο αυτή όσο και η 7χρονη κόρη της Σόφι ζουν συνεχώς κάτω από την σκιά του αυταρχικού Άντριου, του οξύθυμου συζύγου της.
Έπειτα από πάμπολλους καυγάδες που πήγαζαν από την ακραία ζήλεια του, κάνει κατάληψη στο μυαλό της Λίντσεϊ μία και μοναδική λύση:
Έπρεπε να τον εγκαταλείψω μόλις επιστρέφαμε σπίτι. Δεν είχα άλλο χρόνο να το προγραμματίσω. Ότι κι αν έπρεπε να γίνει, όσο παρακινδυνευμένο κι αν ήταν, έπρεπε να πάρω τη Σόφι από κοντά του.
Κι αυτή η εμμονική της σκέψη γίνεται σύντομα πράξη, προκαλώντας ραγδαία κάποιες οδυνηρές ανακατατάξεις στις ζωές όλων.

Τα παιχνίδια της μοίρας φέρνουν σύντομα την Λίντσεϊ και τη κόρη της να μετακομίζουν τελικώς σε άλλη πόλη, προσπαθώντας να χτίσουν τη ζωή τους από την αρχή. Στον αντίποδα, η εγκατάλειψη αυτή κόστισε πολλά περισσότερα στον πρώην άντρα της. Κι αυτό, γιατί ο θυμός του για όσα συνέβησαν έχει ως επακόλουθο να μεθύσει και να προκαλέσει με το αμάξι του ένα θανατηφόρο δυστύχημα.
Το τραγικό αυτό γεγονός τον στέλνει άμεσα στη φυλακή. Μία κατάληξη, που η μοναδική θετική της πλευρά ήταν η σχετική ασφάλεια που έδινε στην ίδια και στη κόρη της πως θα μπορούσαν για κάποιο διάστημα να ανασάνουν ελεύθερες.
Ωστόσο αυτή η ψευδαίσθηση έμελλε να αλλάξει μετά από κάποια χρόνια, καθώς φτάνει η στιγμή που ο πρώην άντρας της αποφυλακίζεται. Μια εξέλιξη που φυσικά ενεργοποιεί αλυσιδωτές αντιδράσεις και φόβους στις ζωές τους…
Ωστόσο, οι απειλητικές καταστάσεις που σύντομα αντιμετωπίζουν, είναι κατηγορίες τις οποίες ο Άντριου αποποιείται και αντικρούει επιτυχώς…

Η πρώτη μου διαπίστωση είναι πως η συγγραφέας συνεχίζει από την πρώτη ως και την τελευταία σελίδα να μας ταξιδεύει με την ίδια αμείωτη ένταση και αγωνία στις καταστάσεις που βιώνουν οι ηρωίδες της.
Με την Λίντσεϊ μάλιστα να εξομολογείται κάποια στιγμή πως: Δεν με σκότωσε. Θα μπορούσε, αλλά δεν το έχει κάνει ακόμα. Αυτό κάτι θα σημαίνει. Θα με πάρει μαζί του; Ως όμηρο; Στήνω αφτί για να ακούσω σειρήνες, αλλά το μόνο που ακούω είναι ο άνεμος απέξω.

Σχετικά με την πένα της συγγραφέως, θα την χαρακτήριζα αυθόρμητα ως απολαυστική! Πρόκειται για το πρώτο έργο της που είχα την τύχη να διαβάσω και σίγουρα θα αναζητήσω κι οτιδήποτε άλλο έχει εκδώσει.
Το «Ποτέ δεν θα σ’ αφήσω» της Chevy Stevens νιώθω πως απευθύνεται σε ανθρώπους που αποζητούν να ζήσουν μια έντονη ιστορία με οδυνηρές αποκαλύψεις και αιφνιδιαστικές ανατροπές.
Θεωρώ πως το βιβλίο δεν υστέρησε σε κάτι. Ως αναγνώστης μάλιστα βίωσα να συνυπάρχουν δυο διαφορετικά στοιχεία. Στην μεν μία πλευρά γιγαντώνεται ένα δολοπλόκο σχέδιο που αποσκοπεί στην εκδίκηση! Με την ίδια ένταση ωστόσο, υπάρχουν και γεγονότα που μιλούν για την αγάπη και τις σχέσεις των ανθρώπων, όπως και για τον αγώνα για την επιβίωση με κάθε κόστος.
Βλέποντάς το βιβλίο στο σύνολό του, δεν έχω παρά να παραδεχτώ πως πρόκειται για ένα εκρηκτικό μείγμα λογοτεχνικής απόλαυσης!

Καλή σας ανάγνωση Φίλοι μου
Κλικ για περισσότερα του Θεόφιλου Γιαννόπουλου
Βρείτε τον Θεόφιλο Γιαννόπουλο στη σελίδα του βιβλίου του στο facebook

Το μυθιστόρημα της Chevy Stevens, Ποτέ δεν θα σ' αφήσω, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Βρείτε το βιβλίο εδώ. Διαβάστε κι ένα απόσπασμα!

Οι πλαγιογραμμένες φράσεις είναι αποσπάσματα.

Η Chevy Stevens μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα στο Νησί Βανκούβερ του Καναδά, όπου εξακολουθεί να ζει με τον σύζυγό της και την κόρη τους. Όταν δεν εργάζεται για κάποιο επόμενο βιβλίο της, της αρέσει να κατασκηνώνει με την οικογένειά της στα γύρω βουνά και να κάνει κωπηλασία. Με το πρώτο της μυθιστόρημα, Η Εξαφάνιση, κέρδισε το Διεθνές Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα (Best First Novel). Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματα Το Στίγμα, Σε Βλέπω, Εκείνη τη Νύχτα, Πουθενά να Κρυφτείς και Ποτέ δεν θα σ’ Αφήσω.

Κερδίστε το!
Το koukidaki προσφέρει το μυθιστόρημα σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 21 Αυγούστου 2018 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από το koukidaki.
Καλή τύχη!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΗ μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση, Χριστόφορου ΧριστοφόρουΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη