Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Ευρυδίκη Σιγαλού και η Σαββατολουσμένη μου

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Ε.Σ.: Ποίηση γράφω από παιδί. Τώρα όμως στα μεστά μου χρόνια, ήταν επιτακτική ανάγκη να εκδοθεί η ποιητική συλλογή, η οποία φυλακίζει μέσα της, κρυμμένες ανάσες χρόνων και περιμένει τον αναγνώστη με ένα φιλί στο στόμα, να τις ελευθερώσει! Στο μέλλον, θα ακολουθήσει και δεύτερη συλλογή ποιημάτων. Η ποίηση για μένα είναι το άρωμα πάνω από όλες τις Τέχνες.

Γιατί αυτός ο τίτλος;
Ε.Σ.: Γιατί μας πηγαίνει νοσταλγικά πίσω στον χρόνο. Τότε, που οι άνθρωποι λουζόντουσαν με πράσινο σαπούνι και με βρόχινο νερό, κάθε Σάββατο. Έτσι συνήθιζαν να υποδέχονται τον κυριακάτικο εκκλησιασμό τους. Με σεβασμό και καθαρότητα. Με τον ίδιο σεβασμό και καθαρότητα προσεγγίζω με τον ποιητικό μου λόγο, τους στοίχους μου.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Ε.Σ.: Τα ποιήματα τα γράφω πάντα σε χαρτί. Σε τετράδιο, σε χαρτοπετσέτα, σε χαρτο-τραπεζομάντηλο ταβέρνας, πίσω από ταμιακές αποδείξεις… Σε ό,τι τέλος πάντων βρεθεί μπροστά μου εκείνη τη στιγμή! Η έμπνευση δεν περιμένει, ζητά επίμονα να βγει στο φως, στη δύναμη του Εδώ και Τώρα! Ύστερα, αφού ησυχάσει την μεταφέρω στον υπολογιστή. Πολλές φορές επεμβαίνω στο ποίημα προσθέτοντας ή αφαιρώντας λεπτομέρειες. Ξέρω πότε ολοκληρώνεται… Ακούω την ανάσα μου, αυτή με καθοδηγεί.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Ε.Σ.: Το συγκεκριμένο βιβλίο χρόνια! Κάθε ποίημα και μία εμπειρία. Κάθε ποίημα και μία λύτρωση.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Ε.Σ.: Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στο «Παντού και στο Πάντα». Δηλαδή στο «Ένα και στο Αιώνιο». Δηλαδή στον «Ίδιο Θεϊκό Πυρήνα μας».

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Ε.Σ.: Το βιβλίο κλείνει μέσα του σαράντα τέσσερα ποιήματα δοσμένα στον Έρωτα, στην Αγάπη, στην Αυτογνωσία, στους Καθημερινούς προβληματισμούς και στην Εσωτερική αφύπνιση.
Σαράντα τέσσερα βήματα προς την Παρατήρηση, τη Μη-ταύτιση, τη Μεταμόρφωση και τη Μετουσίωση.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Ε.Σ.: Την γύμνια μου! Όταν γράφω ποίηση δεν κρύβομαι πίσω από φτιασίδια και ήρωες, όπως γίνεται στη λογοτεχνία. Αποκαλύπτω την εσωτερική μου πλευρά, τη σιωπηλή. Αναδύεται η ψυχή αυτούσια μπροστά στον αναγνώστη.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Ε.Σ.: Ένα άγγιγμα ψυχής. Οι πνοές μας συντροφεύονται, κοινωνούμε μεταξύ μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Ε.Σ.: Δεν έχω αγωνίες! Πιστεύω στον Θεό και εναρμονίζομαι με το Σύμπαν.

Φοβάστε...
Ε.Σ.: Όχι, όλα είναι μία ψευδαίσθηση.

Αγαπάτε...
Ε.Σ.: Αγαπώ το κάθε τι στη πλάση και εξακολουθώ να εμπιστεύομαι τον Άνθρωπο.

Ελπίζετε...
Ε.Σ.: Όταν έχεις Πίστη, η Ελπίδα είναι συνυφασμένη στο φουστάνι της πρώτης!

Θέλετε...
Ε.Σ.: Επιθυμώ.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Ε.Σ.: Ο όρος «λατρεία» αποδίδεται μόνο στον Θεό. Τώρα, πολλά από τα ποιήματα της συλλογής θα αγγίξουν τον αναγνώστη.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Ε.Σ.: Δεν υπάρχει πρέπει. Ένας ποιητής ή ένας συγγραφέας καταθέτει την καρδιά του ή τις σκέψεις του σε ένα βιβλίο και από κει και πέρα, συναντά στο δρόμο του συνοδοιπόρους που συντονίζονται ενεργειακά και προχωρούν όλοι μαζί.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Ε.Σ.: Στα βιβλιοπωλεία.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Ε.Σ.: Μέσα στα βιβλία μου, σίγουρα!

«Η Κόρη του Γιαλού», εκδόσεις Λιβάνη, (2013) Μυθιστόρημα
«Μια βασίλισσα αλλιώτικη από τις άλλες», εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής, σε εικονογράφηση Νικόλιας Χριστοδουλοπούλου, (2014) Παραμύθι
«Η ιστορία ενός φυτού», εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Βελισσάριου Μπούρδου, (2016) Παραμύθι
«Η Μαρίτσα και ο Tony» εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Βελισσάριου Μπούρδου, (2017) Παραμύθι
«Σαββατολουσμένη μου» εκδόσεις Μέθεξις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων (2018) Ποίηση
Επίσης, το (2017) συμμετείχα με δύο διηγήματά μου:
Στην «Ανθολογία μικρού διηγήματος για τη νύχτα» εκδόσεις κύμα, με τίτλο «Καληνύχτα» και στις «Ιστορίες πάθους και μαγειρικής» εκδόσεις κύμα, με τίτλο «Γεμιστοί κολοκυθοανθοί»

Το email μου είναι: sigalou@otenet.gr
Στο facebook

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Ε.Σ.: Μοβ-μοβ-μοβ.

Ποια μουσική;
Ε.Σ.: Ανάλογα με τη διάθεση.

Ποιο άρωμα;
Ε.Σ.: Το έντονο! Ταιριάζει με την προσωπικότητά μου.

Ποιο συναίσθημα;
Ε.Σ.: Χαρά!

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Ε.Σ.: Σαπούνι και βρόχινο νερό.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Ε.Σ.: Ηθοποιός.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Ε.Σ.: Καζαντζάκη.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Ε.Σ.: Οι ποιητές με διεγείρουν.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Ε.Σ.: Αυτοί με κατευθύνουν, εγώ παρακολουθώ.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Ε.Σ.: Επικοινωνία με τον ανώτερο εαυτό του.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο; Τι την αποτυχία;
Ε.Σ.: Εσείς να μου πείτε.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Ε.Σ.: Δεν είμαι βιβλιο-γιατρός!

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Ε.Σ.: «Ασυμβίβαστη και ωραία».
Η ποιητική συλλογή της Ευρυδίκης Σιγαλού, Σαββατολουσμένη μου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μέθεξις. Περισσότερα για το βιβλίο θα βρείτε εδώ.

Στην περιγραφή γράφει μεταξύ άλλων:
Όταν φωτίζουμε
τη ψυχή του συνανθρώπου μας,
αμέσως αναδύεται
η καλύτερη εκδοχή
του εαυτού μας.
~ … ~
Η σκάλα της προσωπικής μας εξέλιξης,
συνοδεύεται από αγκάθια και ρόδα.
Έτσι, για τη δοκιμασία
και για την παρηγοριά.

Η Ευρυδίκη Σιγαλού, ή αλλιώς Έφη, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, γεννήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου του 1961, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Γράφει ποίηση, λογοτεχνία και διδακτικά παραμύθια. Ζει στο Μαρούσι αλλά περνάει αρκετό χρόνο και στην Κάρυστο. Είναι μητέρα δύο παιδιών και παντρεμένη με τον ζωγράφο Τάσσο Σύντελη.
Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων της απένειμε «Τιμητικό Έπαινο» για τη συμβολή της στον Πολιτισμό, μέσω του συγγραφικού της έργου (24 Φεβρουαρίου 2018).

Κερδίστε το!
Οι εκδόσεις Μέθεξις προσφέρουν το βιβλίο σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου 2018 και το βιβλίο θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από τις εκδόσεις Μέθεξις.

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη