Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Θεόδωρος Ίντας και Το όνομα της γάτας

Πώς σας ήρθε η ιδέα;
Θ.Ι.: Η παρούσα συλλογή περιέχει έξι επαναειπωμένες ιστορίες, όπου ο παλαιότερος κορμός των υποθέσεών τους πλάθεται ξανά, με σεβασμό στην αλήθεια και στα μηνύματα της κάθε ιστορίας.
Προσωπικά και τα έξι αυτά παραμύθια τα αγάπησα και τα αγαπώ. Κάποια στιγμή λοιπόν μου ήρθε η ανάγκη, εκτός από το να τα αφηγηθώ, να τα αποτυπώσω και στο χαρτί δίνοντας τη δική μου παραλλαγή και φέρνοντάς τα στα μέτρα μου.
Επιπλέον για μένα είναι μεγάλη χαρά και τιμή να μπαίνω στα σπίτια των ανθρώπων μέσα από τα βιβλία μου.

Πού γράψατε το βιβλίο σας;
Θ.Ι.: Στο διαμέρισμα που διαμένω στα Πατήσια.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Θ.Ι.: Ένα χρόνο περίπου.

Πώς θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Θ.Ι.: Ένα ταξίδι στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Θ.Ι.: Στο βιβλίο μου θα βρείτε έξι λαϊκά παραμύθια, τα οποία ανήκουν σε δύο κατηγορίες του παραμυθιακού λόγου. Τρία από αυτά (η λαλίτσα, ο έξυπνος κόκορας και ο κουτσός πελαργός) ανήκουν στην κατηγορία των μαγικών παραμυθιών. Οι ιστορίες «Το κουδουνάκι» και «Το όνομα της γάτας» είναι κλιμακωτές, ενώ το παραμύθι «Βατράχων ανάβαση» αναδύεται από το χώρο των λαϊκών αταξινόμητων προφορικών ιστοριών.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Θ.Ι.: Τα πάντα. Τις ιστορίες, τους ήρωες, την εικονογράφηση, καθώς και την παραμυθολογική προσέγγιση των ιστοριών.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Θ.Ι.: Όλους τους αγαπώ, γιατί με τον τρόπο τους συμβάλλουν στην εξέλιξη-πλοκή των ιστοριών.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Θ.Ι.: Ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο θα πάρει θάρρος, θα προβληματιστεί, θα παρηγορηθεί και σίγουρα και τις έξι ιστορίες θα τις ευχαριστηθεί.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Θ.Ι.: Να είναι γεροί και ευτυχισμένοι οι δικοί μου άνθρωποι.

Φοβάστε...
Θ.Ι.: …το θάνατο.

Αγαπάτε...
Θ.Ι.: …τα παιδιά.

Ελπίζετε...
Θ.Ι.: …ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες στο μέλλον για όλους.

Θέλετε...
Θ.Ι.: …να βλέπω τους ανθρώπους χαμογελαστούς και ευτυχισμένους.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Θ.Ι.: Όλα τα παιδιά, όσοι αισθάνονται ακόμα παιδιά και όσοι αγαπούν τα παραμύθια.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Θ.Ι.: Γενικά δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη λέξη «πρέπει». Θα έλεγα λοιπόν ότι αξίζει τον κόπο να το διαβάσετε, διότι ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του θα ταξιδέψετε στο μαγικό κόσμο των λαϊκών παραμυθιών και θα μπείτε στην ατμόσφαιρα μιας προφορικής αφήγησης.

Γιατί δεν πρέπει;
Θ.Ι.: Προσωπικά δε βρίσκω ένα λόγο για να μην το διαβάσει κάποιος.
Αν έβρισκα λόγο ή λόγους δεν θα το έγραφα.

Πού/πώς μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Θ.Ι.: Μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις Εντύποις κατόπιν παραγγελίας.

Πού μπορούμε να βρούμε εσάς;
Θ.Ι.: Blog: thodorisintas.blogspot.gr
Προφίλ facebook: Thodoris Intas
Σελίδα facebook: Θοδωρής Ίντας – τα βιβλία μου
Youtube: Thodoris Intas
E-mail: theokolonos@yahoo.gr
Twitter: Thodoris Intas

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Θ.Ι.: Το πράσινο, που είναι το χρώμα της φύσης και της ελπίδας.
Επίσης του ταιριάζει και το μωβ, μιας και συνδυάζει τη σταθερότητα του μπλε και την ενέργεια του κόκκινου.

Ποια μουσική;
Θ.Ι.: Ορχηστρική.

Ποιο άρωμα;
Θ.Ι.: Άρωμα παραμυθιού.

Ποιο συναίσθημα;
Θ.Ι.: Η αισιοδοξία.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Θ.Ι.: Μια αφήγηση λαϊκών παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Θ.Ι.: Αυτό που ήδη είμαι. Αφηγητής λαϊκών παραμυθιών, ηθοποιός και κοινωνικός λειτουργός.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς;
Θ.Ι.: Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, γιατί είναι πολλοί και ο καθένας από αυτούς έχει το δικό του μοναδικό τρόπο να με κερδίζει ως αναγνώστη.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Θ.Ι.: Έχω επηρεαστεί στον τρόπο που σκέφτομαι, είτε λιγότερο είτε περισσότερο, από το σύνολο των βιβλίων που έχω διαβάσει.
Κάθε βιβλίο μου δίνει και κάτι καινούργιο.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Θ.Ι.: Υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ μας από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Θ.Ι.: Σίγουρα η φαντασία και η εμπειρία παίζουν σημαντικό ρόλο στη συγγραφή ενός βιβλίου. Όμως χρειάζονται και άλλα όπως κίνητρα για να το γράψεις, υπευθυνότητα, υπομονή, ξεκάθαρο στόχο και καλή διάθεση.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Θ.Ι.: Η επιτυχία νοείται διαφορετικά για τον καθένα. Για μένα επιτυχία είναι το βιβλίο μου να έχει να δώσει κάτι στο αναγνωστικό κοινό και διαβάζοντάς το στο τέλος να του αφήνουν μια γλυκιά γεύση.

Τι την αποτυχία;
Θ.Ι.: Το να γράφεις έχοντας ως κίνητρο τον βιοπορισμό.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Θ.Ι.: Η γεύση που μας αφήνει η ανάγνωση των βιβλίων είναι πεντανόστιμη. Παρόλα αυτά πιστεύω ότι καλό θα ήταν να υπάρχουν μικρές παύσεις στο διάβασμα, προς αφομοίωση και θρέψη της ψυχής μας.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Θ.Ι.: Συνέχισε και θα τα καταφέρεις!

Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία!!!
Το βιβλίο του Θεόδωρου Ίντα, Το όνομα της γάτας, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εντύποις σε εικονογράφηση Μελίτας Αντωνιάδου και προλογισμό-παραμυθολογικά στοιχεία Δημήτρη Προύσαλη.

Στην περίληψη λέει:
Ποιο είναι το ομορφότερο όνομα για μία γάτα; Τι μπορεί να συμβεί όταν ψηλώσει ένα δέντρο; Ο ήλιος είναι καλύτερος ή το φεγγάρι; Είναι καλό να μην εγκαταλείπεις τον αγώνα; Πώς ανταπέδωσε ένας πελαργός αυτόν που τον βοήθησε και αυτόν που τον πλήγωσε; Τι συνέβη στον κόκορα μόλις βρήκε στο δρόμο ένα χρυσό φλουρί;
Έξι λαϊκά παραμύθια της προφορικής παράδοσης που ακούστηκαν στις άκρες του κόσμου αλλά και σε γωνιές τούτου του τόπου, του ελληνικού. Έξι ιστορίες, όπου κυριαρχεί η παρουσία ζώων, με μηνύματα για όσους μεγαλώνουν κι όσους πέρασαν από την παιδική ηλικία.

Ο Θεόδωρος Ίντας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης και του τμήματος Υποκριτικής Θεάτρου και Κινηματογράφου του ΙΕΚ Αμαρουσίου. Παρακολούθησε με επιτυχία το πρόγραμμα εξειδικευμένης επιμόρφωσης με τίτλο: «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση: Διαγνωστική, Θεραπευτική, Συμβουλευτική» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ακόμα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού, κλόουν και κουκλοθεάτρου.
Έχει γράψει τα βιβλία «Ο Καραγκιόζης ξαναχτυπά» από τις εκδόσεις Δορκάς, «Ο Καραγκιόζης (μας) δουλεύει σε καντίνα» και «Το κασελάκι… και άλλες τρεις ιστορίες για ξυλοκόπους και παράδες» από τις εκδόσεις Εντύποις. Εργάζεται ως κοινωνικός λειτουργός και παράλληλα δραστηριοποιείται στην αφήγηση λαϊκών παραμυθιών. Αφηγείται παραμύθια σε μουσεία, βιβλιοθήκες, ιδρύματα, πολιτιστικούς χώρους κ.α. Έχει παρακολουθήσει ένα διετές εργαστήριο πάνω στην τέχνη της αφήγησης, με δάσκαλο το Δημήτρη Β. Προύσαλη, καθώς και έχει συμμετάσχει σε βιωματικά σεμινάρια για την αφηγηματική τέχνη με Έλληνες και ξένους αφηγητές. Παραμύθια του έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Κερδίστε το!
Ο Θεόδωρος Ίντας προσφέρει δύο αντίτυπα του βιβλίου του σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 18 Οκτωβρίου 2018 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από τον ίδιο. Θα φέρουν δε και ιδιόχειρη αφιέρωση!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη