Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Ο Χρήστος Κεσκίνης και το Beer-o Quest

Τι σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;
Χ.Κ.: Η αγάπη μου για το επιτραπέζιο Hero Quest και για τις μπύρες. Ακόμη η ανάγκη-επιθυμία να ανακαλύψω το παρελθόν των χαρακτήρων του παιχνιδιού. Είναι ο δικός μου τρόπος να υμνήσω την φιλία. Ήταν διασκέδαση πάνω από όλα. Και σιγά-σιγά, οι χαρακτήρες μού αποκάλυπταν τα μυστικά τους.

Αν θα έπρεπε να το περιγράψετε με μία μόνο λέξη, ποια θα ήταν αυτή;
Χ.Κ.: Δροσιστικό! Σαν μία παγωμένη μπύρα το καλοκαίρι!

Τι θα συμβουλεύατε εκείνον που επρόκειτο να το διαβάσει;
Χ.Κ.: Να χαλαρώσει και να το απολαύσει. Μία μπύρα προφανώς και θα βοηθήσει την ανάγνωση. Μπορεί να μην κρύβεται το νόημα της ζωής στις σελίδες του βιβλίου, αλλά θα ανακαλύψει πως οι Ήρωες του βιβλίου δεν διαφέρουν πάρα πολύ από τον ίδιο!

Αν το βιβλίο σας ήταν/γινόταν ένα κανονικό ταξίδι κάπου στον κόσμο, που θα πηγαίναμε και πόσες μέρες θα κρατούσε;
Χ.Κ.: Πολύ ωραία (και δύσκολη) ερώτηση. Λοιπόν, υποθέτω πως θα ήταν στο χωριό του παππού και τα γιαγιάς. Εκεί που όλοι μας παίζαμε με τους φίλους μας και τα πάντα μπορούσαν να συμβούν. Εκεί που όλοι ήμασταν Ήρωες και το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν φαντασία. Όσο για την διάρκεια, κάποιοι παραμένουμε παιδιά!

Κλείστε τη μίνι συνέντευξη με μία φράση/παράγραφο από το βιβλίο
Λίγο αργότερα και οι δύο, Μάγος και Βάρβαρος, ξάπλωναν στα κρεβάτια τους χαρούμενοι...
«Τον κορόιδεψα» σκεφτόταν ο Μάγος. «Κανένας δε θα δεχόταν να πολεμάει τους δαίμονες που καλώ από το υπερπέραν με τόσο λίγα χρυσά.»
«Μεγάλο κορόιδο ο Μάγος!» έλεγε χαμογελώντας ο Βάρβαρος «Δεν έχει δει Βόρειο να πίνει μπύρα... Ακόμη και με τον Λόκι θα τα έβαζα. Και μου μένουν και τα 15 χρυσά...»
Το μυθιστόρημα του Χρήστου Κεσκίνη, Beer-o Quest κυκλοφορεί από τις εκδόσεις AllBooks. Βρείτε το βιβλίο εδώ

Οπισθόφυλλο
Τέσσερις µορφές έβγαιναν από την δυτική πύλη της πόλης. Μπροστά προχωρούσε µία τεράστια µυώδης σιλουέτα. Λίγο πίσω της, προσπαθώντας να τον ακολουθήσει µε τα µικρά του πόδια, ένας νάνος. Μιλούσαν δυνατά µεταξύ τους γελώντας και πειράζοντας ο ένας τον άλλο. Σε αρκετή απόσταση και, κοιτώντας συνέχεια δεξιά και αριστερά σαν κάτι να φοβόταν, µία µορφή λεπτεπίλεπτη και αιθέρια. Δεν φαινόταν να περπατάει, µα σχεδόν πετούσε πάνω από τα έδαφος, µην αφήνοντας καν ίχνη. Τέλος, ένας γέρος, σκυµµένος πάνω στο µπαστούνι του, προσπαθούσε να ακολουθήσει του υπόλοιπους, όµως πάντα από απόσταση και παρακολουθώντας κάθε τους κίνηση. Με την πρώτη µατιά έδειχνε να είναι ένας ανήµπορος γεράκος, µα αν κάποιος τον πλησίαζε, θα καταλάβαινε το λάθος του. Τα γεµάτα ενέργεια µάτια του πρόδιδαν πως, παρά τα χρόνια του, ήταν έτοιµος να τα βάλει µε τους πιο ισχυρούς αντίπαλους. Οι Ήρωες υπάρχουν! Όποτε τους χρειάστηκε η Αυτοκρατορία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµα. Και, αν δεν πιστεύετε στην ύπαρξή τους, δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να κάνετε κακό στην Αυτοκρατορία. Αν δεν είναι µεθυσµένοι, να είστε σίγουροι πως θα σας σταµατήσουν! Αλλά πρώτα, ας στήσουµε τα πιόνια κι ας βάλουµε µια µπύρα, γιατί µία ακόµη παρτίδα Beer-o Quest ξεκινάει...

Περίληψη
Είναι κάποιες στιγμές που αναπολείς τα παιχνίδια που έπαιζες σαν έφηβος. Και όταν κάποιος σου προτείνει να τα παίξεις, όσο και αν δεν έχεις χρόνο λόγω της καθημερινότητας, το κάνεις. Κάπως έτσι κι εγώ (ξανα)μπήκα στον κόσμο του Hero Quest. Ενός επιτραπέζιου παιχνιδιού ρόλων που ΛΑΤΡΕΨΑ σαν έφηβος. Και η αλήθεια είναι ότι ήταν τόση η διασκέδαση που μου προσέφερε που άρχισα να γράφω ιστορίες με τους ήρωες του παιχνιδιού. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς παίζατε αυτό (ή αντίστοιχα) παιχνίδια, μα όσοι το έκαναν, μπορούν να ετοιμαστούν για ένα ταξίδι στον χρόνο.
Το βιβλίο περιέχει την ιστορία των τεσσάρων κεντρικών Ηρώων (Βάρβαρος, Νάνος, Ξωτικό και Μάγος) του παιχνιδιού και τις περιπέτειές τους, όπως μου τις διηγήθηκαν οι ίδιοι γύρω από την φωτιά. Ίσως κάποιος να πει πως τα πράγματα δεν έγιναν έτσι. Μπορεί και να έχει δίκιο. Άλλωστε, όταν μου τα εξιστορούσαν, ήταν προφανώς μεθυσμένοι! Αυτό όμως που ισχύει σίγουρα, είναι ότι το διασκέδασα. Καλή διασκέδαση λοιπόν!

Κερδίστε το!
Ο Χρήστος Κεσκίνης προσφέρει δύο αντίτυπα του βιβλίου του σε ισάριθμους τυχερούς αναγνώστες. Για να συμμετέχετε στην κλήρωση κλικάρετε το k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Διαβάστε τους όρους και άλλες πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ. Η κλήρωση έχει προγραμματιστεί για τις 5 Νοεμβρίου 2018 και τα βιβλία θα αποσταλούν/παραδοθούν στους τυχερούς από το συγγραφέα. Θα φέρουν δε και ιδιόχειρη αφιέρωση!

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη