Εγγραφή στο newsletter για να μη χάνετε τίποτα! *** Φωνή τέχνης: Έχουμε πρωτιές! *** Δωρεάν διπλές προσκλήσεις! *** Κατεβάστε ΔΩΡΕΑΝ ebooks ή διαβάστε λογοτεχνικά κείμενα σε πρώτη δημοσίευση ΕΔΩ! *** Αν σας αρέσει το θέατρο -παρακολουθείτε όλα τα είδη- ή έχετε άποψη για μουσικά άλμπουμ ή για ταινίες ή διαβάζετε λογοτεχνικά έργα κτλ. και επιθυμείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας μαζί μας, επικοινωνήστε με το koukidaki. Αρθρογράφοι, κριτικογράφοι, άνθρωποι με ανάλογη κουλτούρα ζητούνται! *** Δείτε τις ημερομηνίες των προγραμματισμένων κληρώσεων στη σελίδα των όρων.
ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ ακολουθώντας τους συνδέσμους. Μυθιστορήματα: Αιθέρια: Η προφητεία * Ζεστό αίμα * Το μονόγραμμα του ίσκιου * Μέσα από τα μάτια της Ζωής! * Οι Σισιλιάνοι ** Ποίηση: Και χορεύω τις νύχτες * Δεύτερη φωνή Ι * Άπροικα Χαλκώματα * Σκοτεινή κουκκίδα ** Διάφορα άλλα: Πλάτωνας κατά Διογένη Λαέρτιο * Παζλ γυναικών ** Παιδικά: Η μάγισσα Θερμουέλα σε κρίση * Η λέσχη των φαντασμάτων * Το μαγικό καράβι των Χριστουγέννων * Ο αστερισμός των παραμυθιών * Οι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί * Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου * Ο Κάγα Τίο... στην Ελλάδα ** Νουβέλες: Πορσελάνινες κούκλες * Το δικό μου παιδί * Όταν έπεσε η μάσκα

Η Κάκια Ξύδη, "Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής"

Πως σας ήρθε η ιδέα;
Κ.Ξ.: Μια Τρίτη βράδυ που δεν έβρεχε, έκανα εκπομπή στο Μαγικό Ραδιόφωνο για τη βροχή. Ψάχνοντας το υλικό της εκπομπής είχα βρει ότι για να δημιουργηθεί ένα σύννεφο χρειάζεται ένα μόριο σκόνης για να αποτελέσει το κέντρο συμπύκνωσης. Τότε γεννήθηκε μέσα μου η ιδέα του Κρυστάλλη που ήταν ένας κόκκος άμμου και ήθελε να φτάσει στον ουρανό.

Που γράψατε το βιβλίο σας;
Κ.Ξ.: Στην Κύθνο, που είναι το μόνο μέρος που έχει ησυχία και γαλήνη.

Πόσο χρόνο σας πήρε η συγγραφή;
Κ.Ξ.: Η συγγραφή μου πήρε μόνο δυο εβδομάδες, την πρώτη έγραψα μέχρι την μέση περίπου για να δω αν μπορεί να σταθεί η ιστορία που είχα στο μυαλό μου και μετά από αρκετό καιρό έγραψα την συνέχεια και το τέλος. Όμως χρειάστηκαν έξι μήνες μέχρι να πάρει την τελική του μορφή.

Πως θα χαρακτηρίζατε το βιβλίο σας με δυο λόγια;
Κ.Ξ.: Παραμύθι για μεγάλους.

Θέλετε να μας δώσετε μια περιγραφή;
Κ.Ξ.: Ο Κρυστάλλης, βρίσκεται εγκλωβισμένος στην εσοχή ενός βράχου και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ονειρεύεται. Όταν κατάλαβε ότι δεν μπορεί να φύγει από εκεί παρά μόνο με την βοήθεια κάποιου άλλου άρχισε να καταστρώνει το σχέδιο της διαφυγής του γιατί το όνειρό του να γνωρίσει τον κόσμο είχε γίνει πια πολύ έντονο και έπρεπε να πραγματοποιηθεί.

Τι αγαπήσατε περισσότερο σε αυτό το βιβλίο;
Κ.Ξ.: Τα ξεχασμένα μηνύματα της συνεργασίας, της αγάπης και της αλληλεγγύης, που πέρασαν σε μένα και που θα λάβει και ο αναγνώστης.

Ποιος είναι ο πιο αγαπημένος σας ήρωας και γιατί;
Κ.Ξ.: Ο Κρυστάλλης που είναι σοφός, γενναίος και αγωνίζεται με τόλμη και αυτοθυσία να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα και να βοηθήσει τους ανθρώπους.

Τι προσφέρει αυτό το βιβλίο στον αναγνώστη, βιβλιόφιλο ή βιβλιοφάγο;
Κ.Ξ.: Θα γεμίσει την ψυχή του τρυφερότητα, αγάπη, αγωνία, συγκίνηση. Θα διδαχθεί μέσα από την ιστορία του Κρυστάλλη και θα μάθει να αποδέχεται την διαφορετικότητα. Θα ευαισθητοποιηθεί σε θέματα περιβάλλοντος και θα καταλάβει ότι τα υδάτινα αποθέματα δεν είναι ανεξάντλητα γι αυτό πρέπει όλοι μας και μην σπαταλάμε το νερό και να προσέχουμε το περιβάλλον.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αγωνία σας;
Κ.Ξ.: Όσον αφορά στο βιβλίο αλλά και στη ζωή, να έχει το «αγόρι» μου καλή τύχη και να πέσει σε καλά χέρια, που θα το εκτιμήσουν και θα του δώσουν την αγάπη που του αξίζει.

Φοβάστε...
Κ.Ξ.: Το άδικο.

Αγαπάτε...
Κ.Ξ.: Την ειλικρίνεια. 

Ελπίζετε...
Κ.Ξ.: Στη ζωή.

Θέλετε...
Κ.Ξ.: Υγεία.

Ποιοι αναγνώστες θα λατρέψουν αυτό το βιβλίο;
Κ.Ξ.: Οι ευαισθητοποιημένοι.

Γιατί πρέπει να το διαβάσουμε;
Κ.Ξ.: Για να πάρουμε θάρρος.

Γιατί δεν πρέπει;
Κ.Ξ.: Για να μην μας μπαίνουν ιδέες και ξεβολευτούμε από την αδράνειά μας.

Που/πως μπορούμε να βρούμε το βιβλίο σας;
Κ.Ξ.: Το βιβλίο μπορώ να το στείλω εγώ υπογεγραμμένο σε όποιον το ζητήσει, μπορεί να το στείλει και ο Οσελότος, επίσης υπάρχει στα κεντρικά βιβλιοπωλεία ή μπορείτε να το παραγγείλετε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας.

Που μπορούμε να βρούμε εσάς;
Κ.Ξ.: Στο facebook: Κάκια Ξύδη (Kakia Xidi) και Κάκια Εξακουστή Ξύδη.
Στο ιστολόγιό μου και στη διεύθυνση Καλλινίκου 1 - Πλ. Κολιάτσου όπου διατίθενται και τα βιβλία μου, τηλέφωνο 210 2230206.

Ποιο χρώμα του ταιριάζει;
Κ.Ξ.: Το γαλάζιο του ανοιχτού ορίζοντα.

Ποια μουσική;
Κ.Ξ.: Η δική του που κυκλοφορεί στο youtube και ακούγεται στις παρουσιάσεις με τον ομώνυμο τίτλο Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής.

Ποιο άρωμα;
Κ.Ξ.: Της βροχής.

Ποιο συναίσθημα;
Κ.Ξ.: Τρυφερότητα.

Αν δεν ήταν βιβλίο, τι θα μπορούσε να είναι;
Κ.Ξ.: Θεατρικό έργο.

Αν δεν ήσασταν συγγραφέας τι θα μπορούσατε να είστε;
Κ.Ξ.: Ψυχολόγος.

Ποιον συγγραφέα διαβάζετε ανελλιπώς; 
Κ.Ξ.: Διαβάζω πολλούς συγγραφείς αλλά δεν υπάρχει κάποιος που να τον διαβάζω ανελλιπώς.

Σας έχει επηρεάσει άλλος συγγραφέας στον τρόπο που γράφετε ή σκέφτεστε ή ζείτε; Ποιος/ποιο βιβλίο;
Κ.Ξ.: Σίγουρα με έχουν επηρεάσει πολλοί συγγραφείς, αλλά δεν είναι συνειδητό αυτό, το καταλαβαίνω κι εγώ μετά από καιρό όταν ξαναδιαβάζω τα γραπτά μου. Την ζωή μου άλλαξαν τα βιβλία του Λεό Μπουσκάλια και της Λουίζ Χαίη.

Οι ήρωές σας μπορούν να σας κατευθύνουν ή εσείς και μόνο ορίζετε την συνέχεια και τις τύχες τους;
Κ.Ξ.: Ορίζω τους ήρωές μου στην αρχή, μετά, τις περισσότερες φορές, αυτονομούνται και με οδηγούν εκείνοι.

Τι χρειάζεται κάποιος για να γράψει; Φαντασία ή εμπειρία;
Κ.Ξ.: Θέληση.

Τι καθορίζει την επιτυχία σε ένα βιβλίο;
Κ.Ξ.: Δεν νομίζω ότι υπάρχει η συνταγή.

Τι την αποτυχία;
Κ.Ξ.: Η αδιαφορία.

Η βιβλιοφαγία είναι/μπορεί να γίνει κατάχρηση;
Κ.Ξ.: Νομίζω ότι είναι η πιο ακίνδυνη κατάχρηση που υπάρχει.

Ποιον τίτλο βάζετε στο βιβλίο της ζωής σας;
Κ.Ξ.: Αλλού κινήσαμε γι' αλλού και αλλού η ζωή μας πάει.
Εξώφυλλα βιβλίων της Κάκιας Ξύδη και φωτογραφίες της ίδιας από το προσωπικό της αρχείο. Στις έγχρωμες εικόνες το εξώφυλλο του νέου της βιβλίου για παιδιά "Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής".
Ήταν το ερωτηματολόγιο Ριντ Φερστ για τα νέα βιβλία.
Ή αλλιώς, όχι μόνο το ερωτηματολόγιο του Προυστ.
Διανέμεται αποκλειστικά από το koukidaki.
Αν σας άρεσε, δείτε περισσότερες απαντήσεις επιλέγοντας την ετικέτα Ριντ Φερστ.
Αν είστε συγγραφέας και θέλετε να απαντήσετε στο ερωτηματολόγιο ακολουθείστε τον σύνδεσμο.

¤

Κερδίστε το!
Η Κάκια Ξύδη προσφέρει το βιβλίο "Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής" σε έναν τυχερό αναγνώστη. Για να στείλετε τη συμμετοχή σας και το μήνυμά σας προς την συγγραφέα κλικάρετε το παρακάτω k και συμπληρώστε τη φόρμα. Παρακαλώ, σημειώστε τα ακόλουθα:
Η κλήρωση θα γίνει στις 27 Ιανουαρίου και το βιβλίο, που θα φέρει ιδιόχειρη αφιέρωση, θα αποσταλεί/παραδοθεί στον τυχερό από την Κάκια Ξύδη. Δείτε τους όρους και πληροφορίες για τις κληρώσεις, τα δώρα και τους τυχερούς εδώ.

k

Καλή τύχη!
«Μα εγώ δεν θέλω να σε χάσω τώρα που σε βρήκα, μιλάς τόσο όμορφα και έχεις τόσο καλή καρδιά» του είπε η Δροσιά.
«Δεν θα με χάσεις, θα βρίσκομαι σε κάθε σύννεφο που θα περνάει πάνω από το παράθυρό σου, θα βρίσκομαι σε κάθε σταγόνα της βροχής που θα ποτίζει τη Μαργαρίτα σου, θα βρίσκομαι σε κάθε νιφάδα του χιονιού που θα λιώνει στην παλάμη σου».
Απόσπασμα από το βιβλίο "Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής".

Η συγγραφέας
Η Κάκια Ξύδη γεννήθηκε στη Σελλασία Λακωνίας, όπου έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Τελείωσε το Λύκειο στη Σπάρτη και το St. George College στην Αθήνα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, όπου παρέχει γραμματειακή υποστήριξη σε ιδιώτες. Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορούν τα βιβλία της: Ταξίδι στην ομίχλη, Σε ελεύθερη πτώση, Ανεμομπελάδες στις Κυκλάδες, Ο Κρυστάλλης και το όνειρο της βροχής.

Δείτε κι αυτό:

ΔΩΡΑ - Κλικ σε εκείνο που θέλετε για πληροφορίες και συμμετοχές
΄΄Εξι τίτλοι από τις εκδόσεις ΕλκυστήςΌταν έπεσε η μάσκα, Κωνσταντίνας ΜαλαχίαΤο μαγικό καράβι των Χριστουγέννων, Θάνου ΚωστάκηΗ λέσχη των φαντασμάτων, Κυριακής ΑκριτίδουΟ αστερισμός των παραμυθιών, Λίτσας ΚαποπούλουΟ Κάγα Τίο... στην Ελλάδα, Καλλιόπης ΡάικουΠαζλ γυναικών, Σοφίας Σπύρου
Το μονόγραμμα του ίσκιου, Βαγγέλη ΚατσούπηΣκοτεινή κουκκίδα, Γιάννη ΣμίχεληΠλάτωνας κατά Διογένη ΛαέρτιοΚαι χορεύω τις νύχτες, Γαβριέλλας ΝεοχωρίτουΑιθέρια: Η προφητεία, Παύλου ΣκληρούΠορσελάνινες κούκλες, Δέσποινας ΔιομήδουςΆπροικα Χαλκώματα, Γιώργου Καριώτη
Το δικό μου παιδί!, Γιώργου ΓουλτίδηΟι Σισιλιάνοι, Κωνσταντίνου ΚαπότσηΜέσα από τα μάτια της Ζωής!, Βούλας ΠαπατσιφλικιώτηΖεστό αίμα, Νάντιας Δημοπούλου
Η Αμάντα Κουραμπιέ, η μαμά μου, Ελένης ΦωτάκηΟι κυρίες και οι κύριοι Αριθμοί, Κωνσταντίνου ΤζίμαΔεύτερη φωνή Ι, Γιάννη Σμίχελη